Revize Birim Fiyat Hesabı

<< İçindekiler Tablosunu Görüntülemek İçin Tıklayın >>

Bulunulan yer:  Hakediş İşlemleri > Yapılan İşler Listesi > Yapılan İşler Listesi (Teklif Birim Fiyatlı) >

Revize Birim Fiyat Hesabı

 Teklif birim fiyatlı yapım işi hakedişlerinde, iş kalemi miktarının belli bir orandan fazla artması durumunda yeni bir birim fiyat oluşturulması gerekir. Belirtilen koşulun oluşup Revize Birim Fiyat hesaplanması gerektiğini program anlar ve gerekli işlemleri yapar.

 Revize hesabına giren poz/pozlar bulunursa revize kesintisini hesaplanır ve bu hesaplama Yapılan İşler Listesi penceresindeki Revize BF Kesintisi Hesabı sekmesinde gösterilir.

 Revize hesabı sekmesinde yer alan pozların Madde 28.2.2'e göre kontrolü Giriş düğmesi ile ulaşılan pencerede yapılır.

 Revize BF Kesintisi Hesabı sekmesinde hesaplanan tutar aynı pencerede önceki sekme olan Hakediş İcmali sekmesindeki revize birim fiyat kesintisi satırına aktarılır.

 Bu madde gereği olarak, her bir iş kaleminin hakedişteki miktarının hangi değeri geçtiğinde (R = Revize birim fiyat (TL/..) hesaplanacağının bilinmesi gerekir.

 Revize Fiyat Uygulanmasını Gerektirecek Miktar, yapım işlerinde iş kaleminin miktarının %120'sinden az olmamak üzere, sözleşme bedelinin %1'ini geçen miktardır. Ancak hesaplanan revize birim fiyatın, miktarın %120'sini aşan kısmına uygulanması gerektiğine dikkat edilmelidir.

 Formülde S ile gösterilen "sözleşme bedeli", karma sözleşmeli işlerde teklif birim fiyatlı kısmın sözleşmedeki bedelidir.

 

 _Bullet Yapım İşlerine Ait Tip Sözleşme Madde 28 (Revize Birim Fiyat Hesabı Düzenlemesi)

 _Bullet Revize Birim Fiyat Hesabı "Asıl pozun altında bir poz olarak" hesaplanıyorsa dikkat

 _Bullet Revize Birim Fiyat Hesabı-Kültür Uygulama İşlerinde