Tüm Nakliye Pozları ve Şablonları

<< İçindekiler Tablosunu Görüntülemek İçin Tıklayın >>

Bulunulan yer:  Yaklaşık Maliyet İşlemleri > İşin Bilgileri > Nakliye Pozları > Nakliye Pozları Hakkında Ek Bilgiler >

Tüm Nakliye Pozları ve Şablonları

 N.YF.01'in anlamı 'nakliye yeni fiyatı-1'dir. Eğer N.YF.01 değil de T.YBF.01 veya Nakliye-01 gibi ifadeler kullanmak isterseniz N.YF.01 yazısını (örnek) Nakliye-01 olarak değiştirin. Pozu alanında tırnak işareti (“ ”) ve tek tırnak işareti (‘ ’) kullanmayınız.

 Nakliye Pozlarının Bilgileri penceresinde bulunan Düzen > Nakliye Şablon Aracı tıklatılarak gelen gelişmiş pencerede şablonlardan getirme ve şablon olarak kaydetme yetenekleri vardır.

 İş dosyasında nakliyeli poz/pozlar bir kez kullanıldıktan sonra nakliye şablonu değiştirilmemelidir. Nakliye şablonu değiştirilmek zorunda kalınırsa kullanılan pozlar ana kitaplardan yeniden eklenmelidir.

 Yeni bir iş dosyası açıldığında hangi nakliye şablonunun ilk değer olarak geleceğini Genel İşlemler > Otomasyon Seçenekleri penceresinde belirlenebilir. Bir seçim yapılmamışsa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın şablonu kullanılır.

 Genel (Çevre ve Şehircilik) yazısı seçilirse nakliye poz bilgileri genel kullanımına dönüşür.

 İstanbul (Rumeli) yazısı seçilirse nakliye poz bilgileri (İstanbul için eski yıllarda kullanılıp terk edilen) İstanbul Avrupa yakasında kullanılan bilgilere dönüşür. (Aşağıdaki Nota bakınız!)

 İstanbul (Anadolu) yazısı seçilirse nakliye poz bilgileri (İstanbul için eski yıllarda kullanılıp terk edilen) İstanbul Anadolu yakasında kullanılan bilgilere dönüşür. (Aşağıdaki Nota bakınız!)

 KGM-2020-X yazısı seçilirse nakliye poz bilgileri Karayolları Genel Müdürlüğü'nün analizlerinde kullanılan bilgilere dönüşür.

 Bu işlemin nakliye poz bilgilerinde yaptığınız değişiklikleri sileceğini unutmayın.

 Burada nakliye pozları ve diğer bilgilerde yapılan düzenlemeler, başka işlerde kullanılmak üzere saklanmak istenirse (Nakliye Şablonu) Tüm Nakliye Pozları penceresinde ilgili hücreye adı yazılarak kaydedilir.

 Düzen > Şablonlarım seçeneği ile ulaşılan aynı isimli pencerede şablonu silme, gönderme ve getirme işlemleri yapılabilir.

 

 _Bullet Nakliye Şablon Aracı

 

 Önemli Uyarı: Yeni açılan bir dosyada ilk yapılması gereken işlerden biri de dosya açılırken oluşan (Otomasyon Seçenekleri'nde belirlenen) Yeni İş Dosyasında Kullanılacak Nakliye Şablon dosyasının doğru belirlendiğini kontrol etmektir. Seçimin yanlış olduğu görüldüğünde yapılması gereken iş Tüm Nakliye Pozları düğmesi ile ulaşılan Nakliye Pozlarının Bilgileri penceresinde nakliye şablonlarından istenen şablonu seçmektir.

 Not: İstanbul (Rumeli) ve İstanbul (Anadolu) nakliyeleri geçmiş yıllarda kullanılıp vazgeçilen bir uygulamadır. Önceki yıllarda sabit nakliyeler İstanbul Valiliği tarafından her yıl ilgili bakanlık onayına sunulur, onaylanıp yayımlanarak il sınırları içinde aynı uygulamanın oluşması sağlanırdı. Bu uygulamaya 2009 yılında son verilmiş olduğundan adı geçen nakliye şablonlarını kullanmanın yasal bir dayanağı kalmamıştır. Bu durum Yüksek Fen Kurulu'na da sorulmuş, benzer yönde görüş alınmıştır.