Birim Fiyat Teklif Cetveli

<< İçindekiler Tablosunu Görüntülemek İçin Tıklayın >>

Bulunulan yer:  Yaklaşık Maliyet İşlemleri >

Birim Fiyat Teklif Cetveli

 Yaklaşık Maliyet Hesabı menüsünde girilip kullanılan iş kalemleri burada cetvel halinde listelenir.

 Burada ve diğer tüm pencerelerde pozlar satır olarak gösterilirken, Düzen > Etiket seçeneği ile satırları boyama veya ızgara görünümü kullanılarak görsellik geliştirilebilir. Etiket renklendirmelerinin görünebilmesi için Düzen > Etiket > Göster seçeneği işaretlenmiş olmalıdır.

 Buradaki değerler en son yenilemenin yapıldığı (bir önceki) durumu gösterir.

Düzen > Birim Fiyat Teklif Cetveli yazısını tıklatın.

Listenin yenilenmesi için Yenile düğmesini tıklatın.

Bu listede her bir iş kaleminin bu iş'teki toplam miktarı, teklif fiyatı ve tutarı görüntülenir.

Karma sözleşmeye hazırlık içim Yaklaşık Maliyet Cetveli'nde kısımlara ayırma işlemi yapılmışsa burada seçenekler oluşur:

clip0556

İlgili nokta işaretlenerek istenen dökümler elde edilebilir.

Birkaç iş grubunda yer alan iş kalemlerinin iş gruplarındaki miktarlarını ayrı ayrı görebilmek için o iş kalemi satırında iken Ayrıntılar düğmesini tıklatın.

Nakliye hesabı yapılan ve maliyet cetvelinde her pozun nakliyesi kendi altında gösterilen yaklaşık maliyet dosyalarında buradaki teklif fiyatına, nakliye maliyeti de dâhildir. Yani teklif birim fiyatı olarak pozun birim fiyatı yerine, nakliye bedeli dâhil toplam tutarın miktara bölünmesi ile bulunan değer alınmıştır.

Düzen > Yazdır yazısı ile gelen seçeneklerden birincisi teklif cetvelini yazdırır. Bu form teklif birim fiyatlı işlerde kullanılır.

Düzen > Yazdır yazısı ile gelen seçeneklerden Yazdır (Hesap Cetveli) ile elde edilen form Hesap Cetveli olarak adlandırılır. Anahtar teslimi götürü bedelli işlerde aşırı düşük sorgulamasına verilen cevapta, teklifi oluşturan iş kalemleri ve/veya iş gruplarına ait miktarlar ve bunlara ait birim fiyatların gösterildiği tablo olan bu hesap cetveli de sunulmalıdır.

Birim Fiyat Teklif Cetveli'ni istenilen iş gruplarına göre oluşturmak da mümkündür.

Düzen > Seçerek Yenile'yi tıklatın.

Gelen Grup Seçimi penceresinde istediğiniz iş gruplarını seçin. Bunun için Seç sütununda tıklama yapmanız yeterlidir. Bir ana grubu seçince bağlı iş gruplarının da seçildiğine dikkat edin.

Uygula ile işlemi başlatın.

İşlem tamamlandığında listelenen pozların sadece seçtiğiniz gruplarda kullanılan pozlar olduğunu gözleyin.

 

 _Bullet İş Kalemlerini Kitap Adına Göre Listelemek

 _Bullet EKAP için Poz Listesi Hazırlamak

 

 Not: Yüzdeler Cetveli, Yüzdeli İcmal ve BF Teklif Cetveli gibi birçok yerde program hesaplamaların yenilenmesini önerdiğinde, bu öneriye mutlaka uyulmalıdır.