Poz Eklemek

<< İçindekiler Tablosunu Görüntülemek İçin Tıklayın >>

Bulunulan yer:  Kullanımda Genel Bilgiler >

Poz Eklemek

 Kayıtlı pozları çağırıp seçmeniz gereken metraj, yeşil defter, ... gibi her menüde, clip0018 düğmesi tıklatılınca seçilebilecek dosya veya dosyalar listelenir.

 İşin Birim Fiyatları menüsü ile yaklaşık maliyet işlemlerinde, ilk kullanımda gelen bu penceredeki listelenmiş pozlar çalışılacak olanlar değilse, soldaki açılır pencereden yararlanıp istediğiniz kitabı seçin.

 Açılır Kapanır Pencereler bölümünde ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

 Soldaki açılır pencerede üstten aşağıya doğru Poz Aralığı yazısı belirir. Bu yazı tıklatılarak kurum adları ve poz aralıkları gözlenebilir.

 Birim Fiyat Kitapları penceresinde, solunda üçgen işareti olan ve renkli sembolle belirtilen kitaplar fasikül içeriyor anlamına gelmektedir.

 clip0580

 Üçgen işareti üzerinde tıklatmak veya kitap adını tıklatmak fasikülleri açar.

 İstenilirse Düzen > Görüntülenecek BF Kitapları yazısı seçilerek tüm işler için kullanılacak kitaplar işaretlenebilir.

 Ana kitaplardan poz eklerken sol alttaki Birim Fiyat Yılı bilgisi, bulunulan iş için tanımlanmış yıl olup istenilirse kullanıcı tarafından geçici olarak değiştirilebilir. (Değiştirilen yıl, burada eklenecek pozların BF yılını seçer, Poz Ekle penceresinden çıkınca unutulur.)

 clip0184

 Pencerede üstten aşağıya doğru Pozun Bilgileri yazısı tıklatılarak açılan ve sabitlenebilen pencerede ise pozun tüm bilgileri gözlenebilir.

 Poz pencerelerinde istenen poz no'ya oklarla ulaşmak yerine, üstte bulunan Ara.. satırına aranacak poz ve tanımında bulunan sözcükleri veya birkaç karakteri yazarak da ulaşabilirsiniz. Gelişmiş arama seçenekleri için clip0856 kutusu işaretlenmelidir.

 Not: Hakediş için açılmış bir dosyanın metraj, yeşil defter gibi miktar girilebilen menülerinde sadece Sözleşmedeki İş Kalemleri penceresinde listelenen çalışılan iş grubuna ait pozlar seçilebilir. Hakedişte kullanılacak pozlar, Sözleşmedeki İş Kalemleri penceresinde ilgili iş grubuna girilmiş olmalıdır.

tog_minusPoz Eklemek
tog_minusMontaj Pozu Eklemek
tog_minusDemontaj Pozu Eklemek
tog_minusPoz ve Analiz Aramak (Poz ve Analiz Eklerken)
tog_minusHızlı Poz Girişi Yapmak
tog_minusAdil Kullanım Hakkında Not