Pencerenin sağ üstündeki seçeneklerden veya Düzen>Mahal Listesi >Profil Metrajı yazısını tıklatın.
ile metraj yapılacak pozu/pozları seçin.
Soldaki açılır pencereden yararlanıp istediğiniz kitabı seçin.
Poza ait alt pencerede satır satır gerekli bilgileri girin.
Boyut sütunu ilgili profilin birim ağırlığının neye göre verildiğine bağlıdır. Örnek olarak metresinin ağırlığı verilerek hesaplanan profil için buraya kaç metre olduğu, m2’sinin ağırlığı verilerek hesaplanan profiller için boyut sütununa kaç m2 olduğu, adedinin ağırlığı verilerek hesaplanan (kapı, direk gibi) imalatlar için boyut sütununa 1 yazılmalıdır.
Kaynak katsayısı kaynak payı olarak da bilinir. Örnek olarak yüzde olarak girilmek istenirse bu sütuna 1,03 yazılmalıdır.
Gelen profil listesinde aradığınız cins yoksa +Ekle düğmesini kullanıp tanımlayabilirsiniz.
Tüm mahal metrajlarınız bittiğinde Yaklaşık Maliyete Gönderme işlemini yapın.
Not-1: Burada önemli bir ayrıntıya dikkat edilmelidir. Profil Metrajı Cetveli’nde kullanılan demir cinslerinin birim ağırlıkları kg olarak verilmiştir. Bu nedenle metraj sonucu bulunan toplam değer de kg’dır. Profil metrajının aktarıldığı pozun ölçü birimi kg değil de ton ise program, cetvelde hesaplanan toplam değeri 1000’e bölerek pozun miktarına yazar.
Not-2: Programda olmayan demir cinsleri bulunulan dosyanın profil listesine, birim ağırlıkları kg olmak üzere eklenebilir. Ayrıca bu profil listesini kalıcı olarak kaydetmek ve başka bir işte çağırıp kullanmak mümkündür. Bunun için Düzen>Şablonlarıma Kaydet ve Şablonlarımdan Getir seçenekleri kullanılır.
Kopyala, Yapıştır, Silinenleri Geri Al, Yazılanı Geri Al, … Kullanımı