Hakediş miktarlarında bir değişiklik yapıldığı halde hesaplamalar yenilenmeden buraya gelinmişse tüm parasal hesaplamalar (yapılan işleri listesi ve -varsa- fiyat farkı hesabı) pencereye girerken yenilenir.
Arka Kapak penceresinde yapılması gereken iş, kesinti ve blokelerin girilmesidir.
Fiyat farkı verilen işlerde ödenmesi gereken fiyat farkı tutarı B alanında gösterilir. Karma işlerde kısımların fiyat farkını ayrı ayrı görmek için alanın sağındaki ayrıntılar düğmesini tıklatın.
Bir önceki hakedişin toplam tutarı (D alanı) bilgisi önceki hakedişin Toplam Tutar satırından otomatik alınır. Ancak buraya bir kereye mahsus olmak üzere elle giriş yapılabilir. (Sonraki girişlerde girilen bu değer dikkate alınmaz!)
-Varsa- KDV’den muaf tutarı aynı isimli hücreye girin.
-Varsa- Gelir vergisi stopajı, Damga Vergisi ve KDV tevkifatı (kesintisi) oranlarını belirtin.
Yıllara yaygın (sâri) inşaat taahhüt ve onarım işlerinde gelir vergisi stopajı 28.02.2021 tarihine kadar %3 olup, 1 Mart 2021 tarihi itibariyle% 5 olarak uygulanır. (3 Şubat 2021 tarihli 3491 sayılı cumhurbaşkanlığı kararı)
Cezalı çalışılıyorsa, yani bu hakedişin tespit tarihi işin bitim tarihinden sonra ise, bu hakedişte kesilecek gecikme cezası hesabı yapılmıştır. Bakınız ilgili mevzuat!
Gecikme cezası hesabının ayrıntısını görmek için düğmesini tıklatın.
Buradaki Günlük Gecikme Cezası ile İşin Bitim Tarihi‘nin İşin Sözleşme Bilgileri penceresinden alındığına dikkat edin.
Bugüne Kadar Kesilen ise önceki hakedişlerin arka kapaklarından alınır.
Hesaplamayı kontrol edin, onaylıyorsanız Kapağa Gönder düğmesi ile ilgili yerine aktarılmasını sağlayın.
Gecikme cezasını elle girmek için hücrenin sağında bulunan seçeneğini kullanın.
Bu hakedişten kesilecek olan ve fiyat farkına esas tutardan düşülmesi gereken Avans Mahsubu -varsa- miktarını buraya yazın.
Fiyat farkı teminat kesintisi penceresi kendiliğinden gelir. İstenildiğinde programa hesaplatmak için düğmesini tıklatın.
Hesaplamayı kontrol edin, onaylıyorsanız Kapağa Gönder düğmesi ile ilgili yerine aktarılmasını sağlayın.
Hesaplanan Teminat değeri bulunulan kapaktan, Bugüne Kadar Kesilen ise önceki hakedişlerin arka kapaklarından alınmaktadır. Bakınız ilgili mevzuat!
Fiyat farkı teminat kesintisini elle girmek için hücrenin sağında bulunan seçeneğini kullanın.
Hakedişlerde bloke edilmesi (tutulması) gereken Geçici Kabul Noksanları kesintisini hesaplatmak için düğmesini tıklatın. (Bu hesap penceresi kendiliğinden de gelir, kullanıcıdan onay bekler.) Bakınız ilgili mevzuat!
Hesaplamayı kontrol edin, onaylıyorsanız Kapağa Gönder düğmesi ile ilgili yerine aktarılmasını sağlayın.
Geçici Kabul Noksanları kesintisini iade etmek isterseniz Kesintileri İade Et düğmesini kullanın.
Bu hakedişe kadar yapılmış kesintilerin listesini almak için Yazdır düğmesinden yararlanın.
Hesaplanan Kesinti değeri bulunulan kapaktan, Bugüne Kadar Kesilen ise önceki hakedişlerin arka kapaklarından alınmaktadır.
-Varsa- diğer kesinti ve ödemeleri girin.
Kesinti satırlarına yazılan değerler hakedişten düşüleceği için bu satırlara yazılmak istenen ödeme ya da iadeler eksi (-) işareti ile belirtilmelidir.
İmzalayanlar alanını düzenlemek için İmzalar düğmesini kullanın.
düğmesi ile yazdırın.
İşlem görerek kesinleşmiş (ödenmiş) kapak bilgilerini sabitlemek için Onayla düğmesini kullanın.
TOKİ için yazdırılacaksa ilgili seçeneği kullanın.
Not:
1) Yeni bir hakediş açıldığında önceki hakediş ödeme cetvellerinin (arka kapaklarının) kendiliğinden Onaylı duruma dönüştüğünü, böylece ilgili hakedişlere girildiğinde eski ödeme bilgilerinin değişmeden görünebildiğini, unutmayınız.
2) Onaylı hakedişlere bilgi girişi yapılamaz, sadece izleme yapılabilir. Onaylı bir hakedişe girildiğinde ana menünün rengi pembeye dönüşür ve ekranın sol üstünde yazısı belirir.